Parking Facility

New York, NY

Client

Edison Properties

Role

Design Architect

Type

Renovation

Program

Commercial

Status

Proposal 2014

Size

1,800 sq ft

About the Project

As part of an effort to ‘freshen’ up the appearance of elevated parking lots in a quickly gentrifying neighborhood, DFA was retained to re-skin an existing parking facility in midtown Manhattan. For the updated cladding, DFA conceived of a cable mesh material that would be stretched over the existing structure. A series of street reflectors, typically used in median lines on roads, would be affixed to the skin. From a distance, the matrix of reflectors would shimmer and shine light back as one approached the structure. At close proximity, it would become clear that the building was covered with a common material used on roadways. As part of a second phase for the redevelopment of the parking facility, DFA designed retail spaces on the ground level, as well completely re-imagined the circulation a and signage within the parking lot.

Inspiration

Drawings